Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 13 november 2018

Uit de Raad van 12 november

De raadsvergadering van maandag 12 november draaide vooral om ingediende moties. Na het vaststellen van wat algemene zaken stonden er namelijk 10 moties op de agenda. Van deze moties werden er 9 verworpen of ingetrokken. Slechts een motie haalde de meerderheid: de motie over het Kinderpardon.

Samen met Heiloo200 heeft D66 Heiloo deze motie ingediend omdat wij vinden dat het Kinderpardon in zijn huidige vorm niet goed werkt. Dit komt vooral door het zogenaamde ‘meewerkcriterium’. De motie vroeg de gemeenteraad om uit te spreken dat zij voorstander is van een humaner kinderpardon. Ook stelde de motie dat het college bij het kabinet moet gaan pleiten voor een humaner kinderpardon. Omdat de motie is aangenomen heeft de raad zich uitgesproken en zal het college dit gaan doen. Alleen de VVD stemde tegen.